NIEUWE ONTWIKKELING CLUBAPP: Automatisch groepen inladen

Fantastisch nieuws! Groepen die zijn aangemaakt in de AllUnited backoffice worden vanaf nu automatisch ingeladen in de ClubApp. Handmatig lesgroepen en/of teams aanmaken is vanaf nu verleden tijd.

Wat is er precies veranderd? In de ClubApp worden de groepen nu automatisch ingeladen vanuit de backoffice. Waar de App-beheerder voorheen handmatig de groepen moest aanmaken en hier de juiste leden aan moest toevoegen, worden deze nu elke nacht automatisch ingeladen. Hiermee voorkom je dat er op twee plekken een aanpassing moet worden gedaan. Bij een wisseling van de wacht, zoals functionarissen die starten of stoppen, of wisselingen van lesgroepen, hoeft dit dus alléén in de AllUnited backoffice veranderd te worden. Geen dubbel werk meer!

Wat kan de beheerder met de start ClubApp Plus & Premium 

Onze interactieve groepen module is al een tijdje in gebruik in de Plus en Premium varianten. Een hele gave module, waar men binnen een (zelf samengestelde) groep kan communiceren: berichten plaatsen, media delen of documenten kan toevoegen. Alles om het community gevoel onderling te versterken. En met succes: de clubs die gebruik maken van deze module zijn razend enthousiast.

Nieuw in het App-beheer 

In de "Teams module" in de ClubApp staan alleen de voor jou zichtbare teams. In het App-beheer onder Groepen > Teams staan alle teams van de vereniging. Als je hier op een team klikt, kun je de instellingen aanpassen, zoals je dat ook gewend bent bij Groepen. Let op: dit is alleen beschikbaar als je ook gebruikt maakt van de "Teams module". 

N.B. Gebruik maken van de interactieve groepen module kan met de ClubApp Plus of Premium variant.

TO DO'S & TIPS

Helaas worden de beheerders niet meegenomen naar de 'nieuwe' groepen. Geef per (les)groep en/of team opnieuw aan wie de beheerder(s) zijn.

Om een (les)groep en/of team interactief te maken, moet men eerst de "Tijdlijn" activeren. Dit doe je door via Groepen > de betreffende groep aan te klikken > Instellingen > op "Tijdlijn toevoegen" te klikken.

Vergeet niet dat de eerder aangemaakte groepen in het App-beheer gewoon blijven staan. Hierdoor kunnen er dus dubbele (les)groepen ontstaan. Verwijder of archiveer dan de eerder aangemaakte groepen, om vervuiling te voorkomen. Het archiveren moet gedaan worden door de beheerder van de groep!

Als je groepen hebt verwijderd, controleer dan bij de instellingen of deze zijn afgeschermd. Controleer of deze groepen nog beschikbaar zijn. Wellicht heb je ze bij de voorgaande stap al verwijderd.

Nieuws Overzicht